Translate

zondag 8 september 2019

*Et06 Oud Ablas - Dordrecht

Gisteren stond het bijwonen van Bas z'n presentatie op de agenda. Op tijd reden we door naar Eindhoven, rekening houdend met mogelijke obstructies onderweg. Het ging als een fluitje van een cent. Met de wagen naar de park & ride aan de stadsrand, daar nam je een ticketje van 50 €cent voor de heen en weer reis naar de stadskern. Park & ride was 3,5€. De bus was vlakbij en nagenoeg om de 10 minuten kwam die er aan. Je zou eventueel nog kunnen verpozen in een restauratiepaviljoentje …. 
Om 1 uur waren we al ter plaatse. Ik en Els, en in afwachting van de hoofdactor hadden we ons op het terras van de Irish Pub gesetteld. Bas kwam eraan ! "Jij moet Els zijn" zei hij bij de begroeting. Hij kende haar enkel vanwege enkele door haar geposte commentaren op zijn Polar Steps. Ook Hugo kwam er ondertussen aan. Een Kilkenny beklonk het weerzien. Bas gaf een mooie en waardevolle presentatie. Technisch mooi ineengestoken en inhoudelijk waardevol. Els was in haar nopjes. Dergelijke akkevietjes brengen haar meteen in vakantiestemming. Niet alleen vakantiestemming maar ook de planningsmodus werd geactiveerd. Na het vragenrondje hebben we nog een lange tijd met Bas nagepraat. Misschien zit er voor Els wel meer in. Ja ze speelt met de gedachte om 4 maand samen op te trekken in Oceanië. Wait and see. 
Deze morgen werd ik gedropt in Oud Alblas. Voornamelijk zou ik door de Biesbosch trekken. Ongeëvenaard natuurschoon bij Dordrecht. Ik ben nu een uurtje of 2 verder en verpoos even aan de Kop van 't Land waar een veer je de Merwede overzet. Deze rivier, eigenlijk een kanaal, is de breedste van het land. Mooie wandelpaden tot nu toe waarbij jammer genoeg de vele hoogspanningsmasten de panoramas ontsieren. Ook de fiets'gangs' dragen hier hun steentje bij. De mooie paden worden gedegradeerd tot een fietspiste waar je als wandelaar al vlug met de status van persona non grata wordt bedeeld.
Komen ze van voor je uit aangereden dan maakt de Packleader op kop van de meute je met veelzeggend armzwaaien diets dat je berm moet induikelen. Hun smoelwerk spreekt boekdelen bij het voorbijrijden. Grimassen en getuitte lippen die de bovenmenselijke inspanning moeten onderlijnen, hier en daar nog een oerkreet om het manzijn te laten gelden of misschien wel om de plaats in de pikorde te bevestigen. 
Komen de kudde van achter je aangereden dan zijn het dezelfde oerkreten die opwellen. Paaltjeeeeuu, heeeeeyyyyy, hooooo opletteeeeuuu, fietseeeuuur, OPZIJ…. jjj. Ja opzij opzij, de poppenstoet rijdt hier voorbij ! De Grootste Teut die rijdt van voor, achter hem aan klinkt het in koor …. OPZIJ OPZIJ. Ze blijven alleszins niet onopgemerkt. Dit stoer vertoon is voer voor een gans congres aan psychologen. 
Maar ja Jan, gun deze mensen toch hun pleziertje. Het is misschien de ideale uitlaatklep ter compensatie van de wekelijkse werklast of het krom en gebukt lopen onder gecommandeer van een bazige wederhelft. 
Ik wandel nog wat voort. Jaja, van hier werd het heel mooi. Echt de Biesbosch in. Even gedaan met verharde wegen en ik had nu de binnenpaadjes te volgen door rietbeemden en met knotwilgen afgezoomde oeverpaadjes. De Nieuwe Merwede lag op 150m afstand van het wandelpad. Sjiek, ongelooflijk. Iets verder tussen het lis en het riet had ik best een machete kunnen gebŕuik. Het pad was precies in onbruik geraakt en daardoor was de begroeiing beginnen woekeren. Nu, lang heeft dit niet geduurd maar de meegegroeide brandnetels waren er iets teveel aan. Els had oudertoezicht en kwam  samen met haar bejaarde moeder naar de theetuin/paardenmelkerij aan de Biesbosch. Een zeer gezellige tuin waar je ook pannekoekskes kunt krijgen. Het was daar echt geen commerciele bedoening. Je kon iets bestellen waarbij je op een mooi plaatsje in de tuin kon plaatsnemen. Je mocht er zo lang zitten als je wou. Men komt er zelfs niet vragen of je nog iets wil consumeren. Na de theetuin viel er nog een 6km te stappen door het Elzenbos. Ook weeral een oase van rust in de rand van Dordrecht. Het was weeral een mooie dag. Morgen zeil ik naar Numansdorp. De meet komt weeral in zicht. 





*** Met dank aan Josje68 voor het delen op Youtube ****


Geen opmerkingen:

Een reactie posten